Продължаваме с ЕПИЗОД 2 от разкритията за плагиатство на доц.

...
 Продължаваме с ЕПИЗОД 2 от разкритията за плагиатство на доц.
Коментари Харесай

Скандалът гърми: „Будни студенти“ с нова порция разкрития за плагиатството на Наталия Киселова

 

Продължаваме с ЕПИЗОД 2 от разкритията за плагиатство на доцент Наталия Киселова при написването на нейната книга „ Политически права на българските жители “. Припомняме, че Киселова в медийното пространство и обществото е показана надали не като майката на Конституцията на България и единственият човек, който схваща от ПРАВО и Конституция в България.

В днешния епизод ще видите копи-пейст на цели абзаци и съвсем страници от научни писания и отчети.

 Наталия Киселова е копирала в огромни размери от „ Конституционни основи на института на предложенията, сигналите и жалбите “ с създател Маргарита Чешмеджиева, страници 2,3,4

линк – https://lpajournal.swu.bg/…/%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0…

 В книгата на Киселова са на страници 307,308,310

Друг копи-пейст на преписвачката Наталия Киселова е изработен от Доклад по отношение на положението на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е направен в осъществяване на план „ Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership ”. Проектът е осъществен от Българско съдружие за поощряване на гражданската самодейност (с ръководител Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за проучване на директната народна власт – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската стратегия за сътрудничество). В книгата на Киселова са на страници 271,272.

  Трябва да отбележим доста значимо нещо, че доцент Наталия Киселова е ръководител на Контролния съвет към СУ, което на процедура значи, че в случай че бъде пуснат сигнал против нея като да вземем за пример за плагиатство, то той ще би трябвало да бъде прегледан от самата нея. Абсурдно звучи всичко това!

  Друг значим миг е, че Киселова е учител в Академията на Министерство на вътрешните работи и тук е моментът да питаме дали има изработен „ чадър “ от Министерство на вътрешните работи над Наталия Киселова!

   Етичните комисии на Софийския университет и на Министерството на образованието и науката ще би трябвало да свършат работата си, а не да се спотайват, а ректорът на СУ според член 58, алинея 1, т. 4 от Закона за висшето обучение и чл.35, алинея 1, т. 1 от Закона за развиването на университетския състав в Република България е задължен да уволни доцент Киселова и да й отнеме доцентската купа.

Настоящият пост да се смята и като сигнал до горепосочените институции, с цел да упражнят пълномощията си според закона, а не да стават съучастници в осъществяването и прикриването на явни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която непрекъснато и поръчково облъчва публичното мнение по малките екрани с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Следва продължение!

 

 

blitz.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР